klasszikus

2019.12.26. 11:20

Újévi Haydn-hangversenyt rendeznek

A Concentus Musicus Wien és a Purcell Kórus előadásában hallható újév napján két alkalommal Joseph Haydn A teremtés című alkotása Fischer Ádám vezényletével a budapesti Müpában.

A rendkívül széles repertoárral rendelkező német bariton, Thomas E. Bauer társaságában este Baráth Emőke és Szigetvári Dávid lép pódiumra. A matinékoncerten Bakonyi Marcell, Megyesi Zoltán és Rácz Rita tolmácsolják a mű legérdekesebb részleteit az ifjú közönségnek és Fischer Ádám tart interaktív ismertetőt – közölte az intézmény.

A sorozatban a karmester, Fischer Ádám személye állandó, a koncertlátogatók ezért évről évre a mű más-más vonásait fedezhetik fel. A mostani alkalom különlegesnek ígérkezik: az énekkar az 1990-ben alapított Purcell Kórus, a zenekar pedig a hajdan Nikolaus Harnoncourt karmester által vezetett Concentus Musicus Wien lesz, amely a historikus zene 20. századi újrafelfedezésekor vállalt úttörő szerepével zenetörténetet írt.

Nemcsak a magyar és a külföldi régizenei műhely találkozása hangzik érdekesnek, hanem az is, hogy Fischer Ádámnak ily módon lehetősége lesz egy tőről metszett historikus Teremtést vezényelni, s ez egyben a zenekarral történő első együttműködése is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!