hit

2020.12.27. 21:52

Két új műsort indított karácsonykor az Erdélyi Magyar Televízió

Az erdélyi magyar kultúra nagyjait és az egyházi vezetőket helyezik főszerepbe.

Az Erdélyi Magyar Televízió két, vadonatúj műsort indít a karácsonyi ünnepek alatt, melyek az erdélyi magyar kultúra nagyjait és az egyházi vezetőket helyezi főszerepbe.

Címzetesek – új portréinterjú-sorozat az erdélyi magyar kultúra nagyjaival

A karácsonyi ünnepi időszakban indul az Erdélyi Magyar Televízió új portréinterjú-sorozata, a Címzetesek. Ennek keretén belül Kányádi Orsolya szerkesztő-műsorvezető az erdélyi magyar kultúra nagyjaival beszélget életükről, annak különböző területeiről: szakmáról, magánéletről, sikerekről, kudarcokról, mindennapokról.

Az első adásban Visky András író, drámaíró, dramaturg, egyetemi tanár tekint vissza eddigi életútjára.

Bárka – új, havonta jelentkező műsor, ahol egy asztal köré ülnek az erdélyi magyar történelmi egyházak vezetői

A Bárka az egyház jelképe – azé az egyházé, amely mi vagyunk. A tanítványoké, akikért Jézus így imádkozott: „nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól”. Ebben a világban élünk, és a bárkában egy cél fele evezünk. Kormányosunk Krisztus, térképünk a Szentírás. A térkép olvasását, a helyes útirány megtalálását pedig a kormányos apostolaira, az egyházi rendre, a püspökökre, papokra bízta.

Az Erdélyi Magyar Televízióban egy asztalhoz ülnek a történelmi egyházaink vezetői, hogy együtt fejtsék meg térképünk jeleit, együtt találjanak válaszokat azokra a kérdésekre, amelyek a ma emberét foglalkoztatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!