Labdarúgás

2023.12.20. 13:52

A vármegyei bajnokságba zuhanhat a Haladás

Halmosi Péter nem adná a nevét a Haladás háza táján kialakult helyzethez – írja a Magyar Nemzet. A szombathelyi futball 35-szörös válogatott legendája november végén nyilatkozta ezt lapnak, amikor az első hírek szárnyra keltek a nagy múltú Haladás esetleges csődjéről.

MW

Aggódva tekinthetnek a jövőbe a Haladás szurkolói

Forrás: Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Halmosi Péter akkor féltő hangon azt is mondta, hogy a Haladás nem szűnhet meg, az kizárt. A legújabb fejlemények szerint a gondok azóta nem oldódtak meg: a játékosok elkezdték elhagyni a süllyedő hajót, az ügyvezető is lemondhat. 

Furcsán vette ki magát, hogy a Haladás papíron az időjárási körülmények miatt nem játszotta le az idei utolsó NB II-es bajnokiját december 10-én a BVSC ellen, jegyzi meg cikkében a Magyar Nemzet. Akkor több másodosztályú meccset is elhalasztottak a havazás, illetve a felázott pálya miatt, de Szombathelyen az elmaradt meccs kapóra jöhetett a klubvezetésnek. Így időt nyert a klub, hogy rendezze a helyzetet a fizetést állítólag hónapok óta nem kapó játékosokkal, és a szurkolók szemébe sem kellett nézni a botrány közepén.

November végén jelentek meg az első cikkek arról, hogy a Haladás csődöt jelenthet, decemberben akár meg is szűnhet. Ezt a szombathelyi klub felháborodott közleményben cáfolta, jelezve, hogy dolgoznak a problémák megoldásán. A jelek szerint azóta sem jártak sikerrel.

A megyeibe zuhanhat vissza a Haladás 

A Vaol.hu cikke szerint a Haladás szerdán tart taggyűlést, amelyen az ügyvezető, Séllei Árpád benyújthatja a lemondását a kilátástalan helyzet miatt. 

Eközben a kisebbségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat képviselője arról tájékoztatott, hogy a csapat két játékosa, Doktorics Áron és Mario Lucas Simut a napokban már szerződést bontott a klubbal, így szabadon igazolhatóvá váltak.

Ha nem sikerül rendezni a helyzetet, többen is követhetik a példájukat, és az is benne van a pakliban, hogy a BVSC elleni elhalasztott bajnokit már nem is játssza le a Haladás. Amennyiben a klub csődöt jelent, a következő idényben a megyei első osztályból kellene megkezdenie az építkezést.

Az NB I egyik legnagyobb múltú csapata 

A Haladás az egyik legnagyobb NB I-es múltú vidéki klub, 62 idényt töltött el az élvonalban, amivel a hetedik helyen áll, csupán a Győr és öt fővárosi együttes (Fradi, Újpest, MTK, Kispest, Vasas) előzi meg. Legjobb helyezése az elsőosztályban a 2008/2009-es szezonban elért harmadik hely volt.

A Haladás egy 104 éves klub, nem szűnhet meg, az kizárt! Valahogy meg kell oldani a problémát, és én szorítok a legjobban azért, hogy a csapat visszaszerezze a régi fényét

 – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek korábban Halmosi Péter az ügyben.

A Haladás 17 meccs után a 13. helyen áll az NB II-ben, mindössze három ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Tiszakécskét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában