Férfi kézilabda BL

2024.04.26. 10:37

Hatalmas boldogság az az egyetlen sovány gól (videó)

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32–31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A dudaszó pillanatában győztes gólt szerző Yahia Omar utoljára lépett pályára BL-meccsen a Veszprém Arénában.

MW

Nedim Remili, a Veszprém (k), valamint Sebastian Frimmel (b) és Gleb Kalarash (j), a Szeged játékosai a férfi kézilabda NB I Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged mérkőzésén a Veszprém Arénában 2024. április 19-én. A veszprémi csapat 36–27-re győzött

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Az idény utolsó veszprémi rendezésű BL-mérkőzése kicsit a búcsúk jegyében is zajlott: utoljára hallgathatta a sorozat himnuszát piros mezben a szezon végén 10 év után távozó Andreas Nilsson, de visszavonulása miatt valószínűleg nem lép pályára többet Veszprémben a dánok világsztárja, Mikkel Hansen sem. A veszprémiektől az idény végén távozó Yahia Omar egy emlékezetes góllal stílszerűen zárta utolsó hazai színekben lejátszott BL-meccsét – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

REMILI, Nedim
Nedim Remili, a Telekom Veszprém (j) és Thoma Arnoldsen, az Aalborg játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján játszott Telekom Veszprém–Aalborg HB mérkőzésen a Veszprém Arénában 2024. április 25-én
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

Az utolsó másodperc döntött

A két csapat előzőleg egyébként a 2021/2022-es idényben találkozott egymással, szintén a negyeddöntőben, akkor vendéglátóként 36–29-re nyertek a veszprémiek. A hazai csapat kissé beragadt a rajtnál, de a mérkőzés utolsó negyedórája az Aalborg 24–22-es vezetésénél kezdődött. Ezt követően Fabregas lövését kivédte a dánok kapusa, Nedim Remili ellen azonban már nem volt ellenszere, s mínusz egyre jött fel a Veszprém. Később háromszor támadott az egyenlítésért a Veszprém, eleinte azonban nem járt sikerrel. Ennek az ideje hattal a lefújás előtt érkezett el, akkor 27–27-re álltak a felek. Felváltva estek a gólok, majd a hazaiak edzője Momir Ilics kettővel a lefújás előtt kérte ki utolsó idejét, 60 másodperccel később, 30–30-nál így tett dán kollégája is. Ezek után egy gólváltás fért bele, illetve a végén egy hatalmas csattanó: az ellenfél labdavesztése után Omar Yahia vezethette egyedül a kapura a labdát, és értékesítette is ziccerét: a meccsen először, pont a lefújás pillanatában ragadta magához a vezetést a Veszprém, amely így 32–31-re nyert – olvasható az Origo oldalán.

Nedim Remili hat, Bjarki Már Elísson és Mikita Vajlupov öt-öt, Ludovic Fabregas négy góllal, Rodrigo Corrales hét, Mike Ulrich Jensen három védéssel járult hozzá a sikerhez. Vajlupov ráadásul megszerezte a 300. gólját a Veszprém színeiben.

Többet kellett futni

Egyetlen alkalommal vezetett a Veszprém az Aalborg ellen – éppen a 60. perc legvégén, a végső dudaszó pillanatában. A mindent eldöntő találatot az idény végén távozó Yahia Omar örömmel idézte fel a történteket a lefújást követően – írta meg a Magyar Nemzet.

Ennél jobban nem is alakulhatott volna számomra ez az este. Hihetetlen élmény volt, amikor a labda a kapuban kötött ki. Amikor labdát szereztem, kevés idő volt hátra, de még éppen időben bedobtam. Ez volt az utolsó hazai Bajnokok Ligája-meccsem a Veszprémmel. Alighanem sokáig emlékezni fogok még erre

– idézte fel a győzelmet érő gól történetét az egyiptomi játékos, aki a következő szezont már a Paris Saint-Germain színeiben kezdi meg. A félidőben még ötgólos hátrányban lévő Veszprém sokáig nem is reménykedhetett abban, hogy előnyt szerezhet a jövő szerdai visszavágóra, hiszen egyetlen pillanatig sem vezetett a meccsen.

– A védekezésünk nem volt az igazi, több egy az egy elleni párharcot elveszítettünk. A szünetben megbeszéltük, hogy miben kell javulnunk. Tudtuk, hogy a védekezésünket rendezni kell, emellett többet kell futnunk. Úgy gondolom, hogy a második félidei teljesítményünk már rendben volt. Az egygólos előnyünk annyit jelent, mintha 0–0-ról folytatódna a párharc – nyilatkozta Yahia Omar, aki öt lövéséből három gólt szerzett. A Veszprém edzője, Momir Ilics szerint a második játékrészben csapata megmutatta karakterét, igazi arcát, ezért nagy gratuláció jár a játékosainak.

– Az Aalborg nagyon jó csapat, nem véletlenül végzett csoportja második helyén a BL-ben, de a második félidőben húsz gólt lőttünk, ez a mi játékunk

– vélekedett Ilics. A visszavágót jövő szerdán 18.45-től rendezik. A négyes döntőre június 8-9-én kerül sor Kölnben.

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája negyeddöntő, első mérkőzés:

Telekom Veszprém–Aalborg HB (dán) 32–31 (12–17)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában