Nehezen heverik ki a traumát

2023.10.20. 14:35

Hazatért a repülőbalesetben megégett karádi család

Már otthon lábadozik és gyógyul az a karádi család, amelyik súlyosan megsérült a börgöndi repülőgép-szerencsétlenségben még szeptember 10-én.

Marosi Gábor

Fotó: Fehér Gábor

Denkéék a Fejér vármegyei településen szenvedtek súlyos égési sérüléséket, amikor közéjük csapódott egy sportrepülő, melynek vezetője és utasa, apa és fia azonnal szörnyethalt. 

Denke Iván lapunknak elmondta, napról napra javul a család lelkiállapota, a gyerekek azonban nehezen dolgozzák fel a történteket. – Azt látjuk, hogy hosszú folyamat lesz, mire a tragédiát teljesen elfelejti a fiunk és a lányunk – hangsúlyozta Denke Iván. – Flórián fiam a baleset óta nagyon fél a fejünk felett elsuhanó repülőktől. 

Az édesapa arról is beszélt, fia, aki kevésbé sérült meg a balesetben, már jár iskolába, párja és lánya azonban még otthon gyógyul. – A feleségemnek gyorsabban javul az állapota, mint nekem – emelte ki Denke Iván. – Pedig ő sokkal közelebb volt a becsapódás helyszínéhez. A lányom állapota is sokat változott, nála azonban még vannak problémák. Két-három naponta Budapestre kell vinni kötözésre. Laura egyelőre nem tud iskolába járni, most azt intézzük, hogy magántanuló legyen. Szeretnénk elérni, hogy a tragédia miatt ne kelljen osztályt ismételnie. Kitűnő tanuló, ezért azt gondolom, hogy itthon is meg tudja majd tanulni azt, amire szüksége van a fejlődéshez – tette hozzá a családfő. 

Denke Iván elmondta: nagyon hálás a karádiaknak, a környéken élőknek és ismeretleneknek is a rengeteg segítségért. Ismer olyan helyi embert, aki jelenleg munkanélküli és az utolsó 20 ezer forintját utalta át a családnak.

Terápiás póni 

Denke Iván elmondta, lánya a baleset óta nagyon szótlan, ezért terápiás jelleggel vásároltak neki egy pónilovat, hogy segítse a felépülését. A házukat is át kell alakítaniuk a zavartalan gyógyuláshoz, most is mesteremberek dolgoznak náluk, hogy mihamarabb felújítsák az ingatlant és környezetét. 
– Laura szobájában ki lett cserélve az ablak, így ha kinyitja, karnyújtásnyira lesz tőle a póniló – mondta az apa. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában