Személyes üzenet

2024.01.18. 18:13

Türelmet kért az elkóborolt kutyák kaposvári megmentője

Koszorus Rita

Korábbi fotó!

Fotó: Lang Róbert

Minden jó érzésű állatbarát jól ismeri Boncz Editet Kaposváron, az elkóborolt ebek és kutyák megmentőjét. Aki időt és energiát nem kímélve igyekszik az év minden napján a bajba jutott állatoknak segíteni a Kutyatár Egyesület alapítványának elnökeként. A minap Edit egy tőle szokatlan, személyes hangvételű posztot osztott meg a közösségi médiában, amire mi is felkaptuk a fejünket. Az állatvédő bevallotta, év eleje óta betegséggel küzd és ereje fogytán van, hiszen a vírus nem akar tágítani. 

Azt írta: egy tízes skálán nézve, minimum kilencesre értékelné azt, mennyire érzi most rosszul magát. Ezért aztán a segítségkérő emberek türelmét kéri, hiszen nem tud reagálni a kóbor eb észlelésekre. De még így, betegen is kénytelen a telepen dolgozni, hiszen társával ketten végzik az állatok gondozását és mint mondta: neki nincs helyettese. De a nap végére már annyira elfárad, hogy képtelen a sokszor sürgető hívásokra reagálni. 

A mindig mosolygós állatbarát most személyes hangvételű üzenetet intézett követőihez. 
Fotó: Lang Róbert

– Bevallom, mivel nem szoktam beteg lenni, azt hittem, hogy hamar túl leszek ezen a számomra érthetetlen állapoton, de 15. napja küzdöm, és még nem látom a végét. Kénytelen vagyok ezt az - amúgy szerintem magánjellegű - információt megosztanom a közzel, ugyanis 20-30 százalékon működöm, amit nyilván tapasztalnak azok, akik szokás szerint tőlünk várják a megoldást arra is, amire nem tudunk nyújtani, fogalmazott a bejegyzésben. Megjegyezve, nem a Kutyatár az egyetlen működő állatvédő egyesület a városban. – Lehet próbálkozni más felesküdött állatvédőkkel is, nem csak a mi dolgunk állatvédelmi problémákat megoldani. Úgy érzem, jogom van betegnek lenni, és jogom van életben maradni, tette hozzá Boncz Edit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában