Öröm és boldogság!

2024.02.03. 10:10

Zarinát és Amirát is meghozta már a gólya

Mozgalmasak voltak az elmúlt napok a kaposvári kórházban, ahol nem is volt olyan nap, hogy legalább egy baba ne sírt volna fel életében először.

Koszorus Rita

Illusztráció

Fotó: Natalia Hirshfeld

Huszonegy baba született az elmúlt egy hétben a Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályán. Nem igazán volt idejük megpihenni az osztályon dolgozó egészségügyi szakembereknek, hiszen a hét napból csak egy olyan volt, amikor mindössze egy baba született. A hét többi napján pedig többször is naponta négy szülésnél segítették az apróságokat a világra.  

A lányok voltak többségben január 26. és február 1. között, hiszen tizenketten sírtak fel életükben először ezen a héten, fiúk pedig kilencen. Sok volt a nagy súlyú baba, hiszen a huszonegy újszülött közül tizenegyen három kilogramm feletti születési súllyal érkeztek a világra, közülük is a legnagyobb volt a kereken négy kilogrammal született Levente, akivel február elsején találkozhatott először anyukája. 

A kis Rebeka érkezett a legkisebb súllyal, ő 1990 grammal kezdte meg a földi létet.

Kreatívak voltak ezen a héten a szülők a névválasztást illetően, hiszen olyan egzotikus csengésű neveket választottak újszülött gyermekeinek, mint az Aurora, az Amira, vagy éppen a Zarina. Előbb latin eredetű, míg utóbbi kettő arab eredetű női nevek.

Mellettük népszerűek voltak az ősi magyar keresztnevek is, mint a Csenge, a Levente és a Kende. Ritkábban fordul elő az újszülöttek névosrában a Betta keresztnév, amely germán eredetű és több nyelvben is meglévő keresztnevek becenevéből önállósult. Azt jelenti, hogy fényes, tündöklő, híres. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában