Hússzoros öröm

2024.03.09. 09:30

Villő volt most a legnagyobb bébi Kaposváron

Különösen sok dolga akadt a "gólyának" az elmúlt héten, hiszen március 1. és 7. között ismét újabb földlakókkal gazdagodtunk. Mutatjuk, kik születtek a kaposvári kórházban ezekben a napokban!

Koszorus Rita

Illusztráció!

Forrás: Löffler P.

Fotó: BAMA

Március első napjaiban húsz bébivel gyarapodott Kaposvár, akik a Kaposi Mór Oktató Kórházban látták meg először a napvilágot. A szülészeti osztály dolgozóinak a legtöbb dolguk március első napján, pénteken és hatodikán, csütörtökön volt. Mindkét napon hat baba született, de a csütörtöki napon az izgalom még inkább a tetőfokára hágott, hiszen egy ikerpárt is a világra segítettek. Júlia Mária és öccse Balázs János 1 centiméteres különbséggel születtek, a bátjy javára, aki 53 centiméteres hosszal érkezett a világra. Súlyban is ő volt a nagyobb az ikertestvérek közül, hiszen 3010 grammos volt, míg Júlia Mária 2440 grammal kezdte meg a földi életet. 

Ezen a héten a legnagyobb baba Villő volt, aki március negyedikén, hétfőn született kereken négy kilogrammos testsúllyal. A legkisebb súlyú újszülött pedig Dorián volt, aki március ötödikén, kedden született, s mindössze 2100 grammal érkezett meg családja körébe. 

Többen voltak  a lányok 

A most született húsz baba közül tizenhárom volt a kislány és hét a fiú. A nevek között nagyon változatos választásokat találhatunk, hiszen az olyan latinos, vagy épp görög eredű keresztnevek mellett, mint az Elina, Elena, Zoé mellett keleties hangzásúak is megtalálhatóak, mint a Nara, Leila. De egy kislány a manapság meglehetősen ritka, ám annál különlegesebb Villő nevet kapta, amely egy ősi magyar eredetű név. Meg tudjuk érteni, miért választhatták a szülők ezt a keresztnevet újszülött gyermeküknek, hiszen a világhálón fellelhető leírás szerint  tündért, fűzfa-tündért, átvitt értelemben rügyfakadást, tavaszt jelent. Egy kislány a Janka nevet kapta, amelyről talán kevesen tudják, hogy eredetileg a János férfinév becézett alakja volt, s a Johanna női név magyarítására született. S a név az elmúlt években különösen népszerű az újdonsült szülők körében, mint első keresztnév. 

A fiúk között olyan népszerű keresztneveket láthatunk, mint a Noel Milán, a Levente, vagy épp a Zente, Dorián, de egy Szebasztián is született. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában