trend

2021.03.08. 11:30

Divatfotózásnak adott helyszínt a Csiky

Báli, esküvői szezonok maradtak el és szalagavatókat sem rendeztek a világjárvány egy éve alatt. Az alkalmiruha-vásárlási kedv emiatt jelentősen csökkent. Az új szezon elé azonban már bizakodva tekint a neves kaposvári divattervező. Lovász Márta új kollekcióját pénteken fotózták a színházban.

Turbéki Bernadett

Lovász Márta az idén rendhagyó módot választott ahhoz, hogy bemutassa legújabb divatkreációit. – A fotózás mellett döntöttünk, amelyet minden évben más helyszínen valósítottunk meg – mondta Lovász Márta, miközben az egyik modellre felsegítette a különleges anyagból készült blézert. – Idén a Csiky Gergely Színházra esett a választásunk, mert a város impozáns épülete, s úgy érzem, itt méltó helyen vannak az általam tervezett ruhák.

Fotó: Lang Róbert

A divattervező elsősorban olyan alkalmi ruhákat mutatott be, amelyek a nyár folyamán rendezendő esküvők alkalmi szettjei lehetnek. – Színházba is lehet jönni ezekben a ruhákban, de elsősorban a menyasszonyok, öröm­anyák és a vendégek számára készültek, amelyek összeillenek a férfi kísérők öltönyeivel. Sokan kérik, hogy az öröm­anya ruhájának színe köszönjön vissza az örömapa kiegészítőiben – mondta a kaposvári divattervező, aki szerint az elmúlt évben a kisebb létszámú polgári esküvőkön a főszereplő a menyasszony egyszerűbb, rövidebb fazonú ruhája volt.

Fotó: Lang Róbert

– A barackszín olyan sokáig volt divat, hogy már egyáltalán nem tartozik a trendi színek közé – mondta Lovász Márta, majd egy smaragdzöld modellt mutatott, amelyet bézs kiegészítőkkel dobott fel. – Esküvőkhöz inkább a pasztellszínek illenek. Aki sápadtabb, annak inkább az élénkebb színeket ajánlom. Az eukaliptusz és a menta is divatos, ezeket bátran viselhetjük az idén. Az a jó, ha két színnél többet nem öltünk magunkra, és a tarka ruhának az egyik színét viseljük kiegészítőként – hívta fel a figyelmet a divattervező, aki a bézs-arany és bézs-ezüst brokát anyagokban is nagy lehetőséget látott az idei szezonban, amelyben a szűk sziluettet választják többnyire a menyasszonyok és az örömanyák.

Fotó: Lang Róbert

– Jelenleg nem az utcáról betérők vásárolnak többségében a szalonban – mondta Lovász Márta. – Most azok keresnek meg bennünket, akik a nyárra esküvőt terveznek. Az ország legtávolabbi pontjairól érkeznek a megkeresések. Most jóval több a megrendelés, mint tavaly, mert az elmaradt 2020-as esküvőket is most szándékoznak pótolni. A világjárvány előtt volt ennyi előzetes megrendelésünk, mint idén. Alacsonyabb létszámú esküvőket rendeznek, a nagy menyasszonyi ruhás lakodalmakat még halasztani kell – osztotta meg észrevételeit Lovász Márta, aki bízik a jövőben, hogy sok esküvő lesz, hogy a pandémia okozta bevételkiesést pótolni tudja munkaerő-megtartás céljából is.

Fotók: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában