állati

2021.10.17. 13:28

Tollas kétlábúak a kiállítás sztárjai

Teddy nyúl, római galamb és fekete színű Orpington baromfik – ilyen állatokat is láthattak az érdeklődők szombaton, a Lovasakadémián, Kaposváron.

Góz Lilla [email protected]

Fotó: Muzslay P.

Horváth József, a V-255 Kaposvári Galamb- és Kisállat tenyésztő Egyesület elnöke elmondta: harminc fajta galambot, hat fajta tyúkot és ugyanennyi nyulat hoztak el a kiállításra a tenyésztők. – Egyre kevesebben foglalkoznak a galambbal, költséges tartásuk, drága a takarmány és a ráköltött összeget az értékesítéskor nem tudják érvényesíteni – tette hozzá az elnök.

Horváth Áron a Kaposvári Állattenyésztési Napokon, immáron nyolc éve kedvelte meg a galambokat, most tíz díszposta galambot hozott a kiállításra. Elmesélte: mindig is szerette az állatokat, ezért is tanul állatorvosnak.

Kollár Bence törpekecskéjét és nyulait mutatta be a szemlén. – A holland törpe és a teddy nyulak nagyon népszerűek, utóbbi elég ritka még hazánkban, azt tapasztalom, hogy egyre többen érdeklődnek a nyulak iránt – mondta el a fiatal tenyésztő.

Fotó: Muzslay P.

Tanai László, az egyesület titkára elmondta: egyre idősebbek a tenyésztők és szükség lenne utánpótlásra, kevés fiatal foglalkozik madarakkal. A Galamb és Kisállat kiállítást péntek délutántól vasárnap délutánig lehet megtekinteni. A bemutatott baromfi, galamb és nyúl fajták képviselőit szakértő bírák értékelték, a legjobban teljesítő tenyésztők pedig kupát és elismerő oklevelet kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában