Elsőáldozók

2022.05.25. 07:00

Egy év kihagyás után ismét elsőáldozást tartottak Marcaliban

Kiss Kálmán

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt évben elmaradt az elsőáldozás Marcaliban, az idén azonban a hittanosoknak már megtarthatták. Az ünnepi szentmisét Kiss Iván címzetes prépost, plébános celebrálta a Gyümölcs­oltó Boldogasszony Plébániatemplomban. Az istentisztelet különlegességeként Kiss Iván olyan miseruhában mutatta be a szentmisét, amelyet tavaly Budapesten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson viseltek a papok, valamint az ott használt egyik kehelyből áldoztatta meg a marcali gyermekeket. A 25 elsőáldozó fiú és lány többsége negyedik osztályos diák, de rajtuk kívül voltak néhányan idősebbek is, akiknek eddig különböző okok miatt nem volt alkalmuk az elsőáldozásra, s most pótolták. 

 

A szentmisén a gyermekek köszönetet mondtak szüleiknek, hogy segítették őket abban, hogy eljuthattak idáig. A szülők pedig megáldották gyermekeiket, hogy tovább haladhassanak a hitbéli fejlődés útján. Erre az ünnepi alkalomra – a felkészítő hitoktatónők részvétele mellett – meghívást kaptak az osztályfőnökök is.
Fotó: MW

Címkék#vallás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában