Elkezdődött a vakáció

2023.06.19. 09:00

Megérkeztek az idei első táborozók Fonyódligetre

Elkezdődött az idei nyári táborszezon Somogyban. Fonyódligetre, az Erzsébet-táborba is megérkeztek az első gyermekcsoportok vasárnap. A Balatonnál mintegy hétezer fiatalt fogadnak a következő hónapokban. Fizetős táborokból is bőven van kínálat idén. A Taborfigyelo.hu adatai szerint több mint ezer lehetőség közül választhatnak a szülők.

Marosi Gábor

Fotó: Lang R.

Teljesen új kalandpark, mászófal és sportpálya várja a gyerekeket idén nyártól a fonyódligeti Erzsébet-táborban. A Balaton partján állami támogatással újultak meg a játszóeszközök, amelyeket vasárnap már ki is próbálhattak az első ottalvók. 
Darabánt Judit, az Erzsébet-táborok kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta, tíz héten keresztül fogadja a gyerekeket a szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. A fiatalok naponta 30 különféle élményprogramon vehetnek részt, melyek között lesznek hagyományőrző, közösségépítő, kulturális, sport-, ismeretterjesztő és digitális kompetenciát fejlesztő foglalkozások is. 

Darabánt Judit kiemelte, kézműveskedés, sétahajózás, vízi kalandpark, színházi előadás, és még rengeteg program teszi színessé a táborozók vakációját. A Balaton déli partján elhelyezkedő táboron kívül az iskolásokat Zánkán is várja Erzsébet-tábor. A balatoni gyermektáborok mellett családi, gyógyító, diabétesz, napközi és erdélyi Erzsébet-táborokat is tartanak, amelyekben várhatóan több mint 130 ezren vehetnek részt idén nyáron. 

A fizetős táborokba is sokan mennek majd a vakáció alatt. Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu vezetője megkeresésünkre elmondta, az előzetes adatok szerint újabb rekordlétszámot hoz az idei nyári táboroztatás. Az oldalukon elérhető több mint ezer táborban mintegy 230 ezer gyermek nyaral majd. Legtöbben sport- és angoltáborban vesznek részt, de sokan választják a katonai és a honvédelmi elfoglaltságot is. Tóth Béla arról is beszélt lapunknak, a legtöbb minőségi tábort Pest vármegye kínálja, Somogy a harmadik helyen szerepel ezen a listán. 
A napközis táborokért idén átlagosan 45 ezer, az ottalvósért 70 ezer forintot kell fizetni. Tízből négy tábor költségét már SZÉP-kártyával is ki lehet fizetni. 
 

Érdemes sietni

Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu vezetője elmondta: sokan az utolsó pillanatokig várnak a választással. A kínálat ugyan széles, de a legtöbb helyen már nagyon kevés hely maradt, ezért érdemes mielőbb lefoglalni a legmegfelelőbb nyári tábort. 
 

Vármegyék táborkínálata
 

Pest 11,1 százalék

Veszprém 10,7 százalék

Somogy 10,1 százalék

Bács-Kiskun 9,8 százalék
Fejér 9,2 százalék
 
Forrás: Taborfigyelo.hu

Táborozó gyerekek száma 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában