Recept

2023.10.25. 12:14

Tökös-narancsos pók muffin csak a bevállalósoknak

Sonline.hu

Hozzávalók a tökös-narancsos pók muffinhoz (12 darabhoz):

  • A tésztához: 175 g Rama margarin, 175 g kristálycukor, 300 g liszt átszitálva, 3 közepes méretű tojás, 5 evőkanál tej, fél csomag sütőpor, 100 g főtt sütőtök vagy vajtök pépesítve, 50 g csokoládékrém, 1 narancs reszelt héja
  • A krémhez: 115 g porcukor, 2-3 evőkanál narancslé, 55 g csokoládé felolvasztva
  • A díszítéshez: medvecukor

Elkészítés: A margarint és a cukrot habosítsuk fel, majd keverjük hozzá a tészta többi összetevőjét, amíg homogén állagot nem kapunk. Adjuk hozzá a sütőtökpépet és a reszelt narancshéjat, majd oszlassuk el egyenletesen a keverék felét a muffinpapírokban. Mindegyik formába tegyünk fél teáskanállal a csokoládékrémből, majd öntsük rájuk a maradék tésztát. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük. Ha kihűltek, kevés narancslevet adjunk a porcukorhoz, hogy sűrű állagot kapjunk, majd kenjük rá a krémet a süteményekre. Az olvasztott csokoládéból csorgassunk négy kört minden muffin tetejére, majd középről indulva húzzunk kifelé csíkokat, hogy pókhálómintázatot kapjunk. A medvecukorból készítsünk pók alakú díszt és helyezzünk egyet-egyet minden muffin tetejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában