2023.12.30. 10:30
A hét süteménye: a sajtos perec
Nyakunkon a szilveszter és valami finom ropogtatnivalót kellene sütni? Semmi gond, hoztunk egy klasszikus kedvencet, amit még elrontani sem lehet.
HOZZÁVALÓK
35dkg liszt
12.5dkg margarin
10dkg reszelt sajt
1ek tej
2dkg szalalkáli
1dl tejföl
1db tojás
2csip só
A tetejére:
1db tojás
10dkg reszelt sajt
só
Elkészítés
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejben elkevert szalalkálit, a tojást, a tejfölt, a sót, a reszelt sajtot, végül az olvasztott margarint, majd jó alaposan összedolgozzuk. A tésztát legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
A pihentetés után liszetezett munkalapon 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát és perecszaggatóval kiszaggatjuk.
A pereceket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, majd sózzuk és megszórjuk a reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Forrás: Mindmegette.hu