Finomság

2023.12.30. 10:30

A hét süteménye: a sajtos perec

Nyakunkon a szilveszter és valami finom ropogtatnivalót kellene sütni? Semmi gond, hoztunk egy klasszikus kedvencet, amit még elrontani sem lehet.

Sonline.hu

HOZZÁVALÓK

35dkg liszt 
12.5dkg margarin 
10dkg reszelt sajt 
1ek tej 
2dkg szalalkáli 
1dl tejföl 
1db tojás 
2csip só 
A tetejére:
1db tojás 
10dkg reszelt sajt 

Elkészítés 

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejben elkevert szalalkálit, a tojást, a tejfölt, a sót, a reszelt sajtot, végül az olvasztott margarint, majd jó alaposan összedolgozzuk. A tésztát legalább egy órára a hűtőbe tesszük.

A pihentetés után liszetezett munkalapon 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát és perecszaggatóval kiszaggatjuk.
A pereceket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, majd sózzuk és megszórjuk a reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Forrás: Mindmegette.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában