Elő a fakanalakkal!
2023.12.09. 10:30
A hét süteménye: a whoopie pie
Ha furcsán nézel a süti neve láttán, az nem a véletlen műve. Hazánkban annyira nem ismert édességről rántjuk le ezúttal leplet: a whoopie pie az amerikaiak kedvenc házi készítésű töltött keksze.
Sonline.hu
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
23 dkg liszt
7.5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
0.25 teáskanál szódabikarbóna
0.25 teáskanál só
17 dkg vaj
15 dkg cukor
2 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg tej
12 dkg víz
A töltelékhez:
20 dkg Mascarpone
4 dkg porcukor
40 dkg tejszín
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport, sót, szódabikarbónát.
- A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk egyenként a tojásokat és a tejet, végül pedig a lisztes keveréket is. Hozzáöntjük a vizet és az egész tésztát habosra keverjük.
- A tésztából egy fagyis/vagy evőkanállal gombócokat adagolunk a tepsibe és 175 fokon 8-10 percig sütjük őket.
- Amíg sül a tészta, elkészítjük a mascarponehabot. Ehhez a mascarponét habosra keverjük a porcukorral. Ezután kisebb adagokban hozzácsorgatjuk a tejszínt és az egészet kemény habbá verjük.
- Az elkészült és kihűtött félgömbök felét megfordítjuk, lapos felükre habzsákból egy-egy adag mascarponehabot nyomunk és egy másik félgömböt a tetejére illesztünk. Hűtőben 3-4 napig is eláll!
NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A WHOOPIE PIE:
Forrás: mindemegette.hu
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre