Desszert

2024.01.06. 10:30

A hét süteménye: sport szelet

Egy igazán egyszerű, de nagyszerű receptet hoztunk erre a hétvégére.

HOZZÁVALÓK
A tésztához:
15dkg porcukor 
4dkg vaj 
1db tojás 
3ek kakaópor 
1tk szódabikarbóna 
35dkg liszt 
3ek tejföl 
rumaroma 


A krémhez:
2csom vaníliás pudingpor 
5dl tej 
15dkg vaj 
15dkg porcukor 
A tetejére:
10dkg tortabevonó 
2ek napraforgóolaj 

ELKÉSZÍTÉS
A sportszelet tésztájához a porcukrot a vajjal habosra keverjük, a tojást, a kakaóport, majd a szódabikarbónával elvegyített lisztet és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyű tésztát kapjunk. Rumaromával ízesítjük, és robotgéppel szép simára dolgozzuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket liszttel meghintett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd egyenként egy tepsi sütőpapírral borított hátán 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük. Vigyázni kell vele, mert nagyon gyorsan sül.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. Ehhez a vaníliás pudingport a tejben megfőzzük. Gyakran kevergetjük, mert gyorsan odakaphat.
Amíg a puding hűl, a vajat a porcukorral habosra keverjük. Amikor a puding már csak langyos, kis adagokban a cukros vajba dolgozzuk. Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat.
A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk, az olajjal összekeverjük, és a sütemény tetejére simítjuk.
A süteményt a szódabikarbóna miatt legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Ezalatt a krémtől szépen megpuhul, és könnyen lehet szeletelni. Nagyon finom, nem túl nehéz elkészíteni, és még mutatós is.

Forrás: mindmegette 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában