Finomság

2024.02.24. 10:30

A hét süteménye: csokis muffin

A muffin egyszerű, de nagyszerű. Ha hirtelen vendégek jönnek, könnyen és néhány hozzávalóból gyorsan elkészíthető. Ebből hoztunk egy csokis változatot, amivel nem lehet mellélőni.

Koszorus Rita

HOZZÁVALÓK
10dkg étcsokoládé 
10dkg vaj 
10dkg cukor 
1db tojás 
1csip só 
6dkg liszt 
csom sütőpor

 

ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét összetörjük, és egy keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a vajat, majd betesszük a mikrohullámú sütőbe, és 1-2 perc alatt megolvasztjuk. Melegítés közben időnként ellenőrizzük, ha a vaj már enyhén felolvad, kivehetjük.
Egy habverő segítségével alaposan elkeverjük a csokit a vajjal. Amikor egynemű, hozzáadjuk a cukrot, ezt is alaposan elkeverjük, majd következhet a tojás, ezt is eldolgozzuk, végül egy csipet sót adunk az alaphoz.
Azután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és addig keverjük, míg a liszt teljesen feloldódik. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinformába helyezzük a papírkapszlikat; ha nincsen, kivajazzuk és kilisztezzük a formát.
A csokis alapot habzsákból vagy kanállal a formák feléig töltjük, ezután a sütőbe rakjuk, és 18-20 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Ennyi idő alatt szépen felemelkedik a sütemény.

 

Forrás: mindmegette.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában