Édes élvezet

2024.02.10. 08:30

A hét süteménye: Raffaello szelet

Ha már unod a fánkot, akkor próbáld ki ezt a kókuszos finomságot, aminek elkészítése gyerekjáték még egy kezdő háziasszonynak is.

HOZZÁVALÓK
A krémhez:
5 tej 
10 cukor 
6 tojás sárgája 
1 vaníliás pudingpor 
1 vaníliás cukor 
20 vaj 
10 porcukor 
2 mandulaaroma 
A tésztához:
6 tojásfehérje 
só 
25 cukor 
15 kókuszreszelék 
10 liszt 
A díszítéshez:
kókuszreszelék 
pirított szeletelt mandula

ELKÉSZÍTÉS
Először elkészítjük a krémet: egy lábasba öntjük a et, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a vaníliás cukrot és összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
Közben egy keverőtálban kihabosítjuk a szoba-hőmérsékletű vajat a porcukorral, ízesítjük a mandulaaromával. Ha kihűlt a pudingos krém, hozzáadjuk a vajas alaphoz és alaposan elkeverjük.
A tésztához a tojásfehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket, hozzászitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük az egészet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni.
Ha a tészta kihűlt, a teét egy villa segítségével picit megkaparjuk, így a krém szépen összeáll majd a tésztával. Ezután egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, megszórjuk kókuszreszelékkel és pirított mandulaszeletekkel. Tálalásig a hűtőben pihentetjük.

 

 

 

Forrás: Mindmegette 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában