Nádvágás

2019.02.04. 16:40

Vágják a nádat a Deseda körül

Góz Lilla

Vágják a nádat a Desedán. Hétfőn kezdték meg a növény aratását a Kaposvölgyi Vízitársulat munkatársai. Bognár Jenő brigádvezető elmondta: az időjárás nem kedvez a nádvágásnak, csak a part–menti részeken tudnak dolgozni.

– Három éve, amikor befagyott a tó, nagyon jól tudtunk dolgozni, de most csak a szélén lehet rámenni a jégre, ahol biztonságos – tette hozzá Bognár Jenő, majd megjegyezte: az idei nád minőségével nincs gond, nem töredezik.

Csaknem két hétig vágják a Deseda körül a növényt, amelyet kévébe raknak majd és elszállítanak. Nehezíti a munkát, hogy ahol a szél miatt eldől a nád, ott nem könnyű vágni a növényt.

Herczeg Attila, a kaposvári városgondnokság vezetője elmondta: a vízi társulatot bízták meg idén is, hogy a Deseda körül levágják a növényt. – Nem csak gazdasági, hanem természetvédelmi szempontból is fontos a nád aratása mondta Herczeg Attila. – A nád rontja a víz minőségét, ezért is fontos minden évben levágni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában