hajókormány

2020.11.21. 11:27

Távozik a BAHART vezér

Távozik a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vezérigazgatója, Kollár József posztjáról. A hírt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megerősítette az MTI-nek.

Sonline

A vezérigazgató nem kívánt a távirati irodának nyilatkozni távozásáról, és az MTÜ sem indokolta meg Kollár József távozásának okát.

A szakember ötödik vezette a hajózási társaságot, amelynek az állam tavaly augusztus végén emelte meg tőkéjét 6,6 milliárd forinttal, amivel több mint 75 százalékos részesedést szerzett a hajózási társaságban.

Ezt követően elfogadták a cég reorganizációs tervét, amelynek lényege egy profiltisztítást követő fejlesztés.

A társaság több vagyonelemét – a csopaki közforgalmú kikötőt, kempingeket, szállodát, vízparti ingatlanokat – online árverezésre bocsátott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A hajózási társaság meghirdette a vitorláskikötő-láncának egyben történő bérbeadását is, amire az első körben nem akadt jelentkező.

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) fenntartható versenyképességének megteremtéséhez a következő évtizedben mintegy 20 milliárd forint forrásra van szüksége, a menetrendi hajózás állami támogatása mellett – mondta szeptemberben Kollár József egy tanácskozáson.

Kiemelte, vízválasztóhoz érkezett a társaság azzal, hogy többségi állami tulajdonba került, a 6,6 milliárd forintos állami tőkeemeléssel forráshoz jutott.

Az elmúlt esztendőben nagy ívű fejlesztéseket jelentettek be a hajózási társaságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában