harci készültség

2020.12.17. 11:33

Kaposváron építik hamarosan a jövő haditechnikáját

Kaposváron kezdődhet azon kerekes harci járművek összeszerelése a közeljövőben, melyről kedden írt alá megállapodást a magyar kormány és a düsseldorfi Rheinmetall vállalat.

Barkóczy László

Az erről szóló megegyezést magyar részről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Maróth Gáspár, a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, és Armin Papperger, a Rheinmetall elnök-vezérigazgatója írta alá.

Maróth Gáspár a szerződés aláírását követően elmondta: a német cég legújabb, forradalmian új technológiákra épülő, gumikerekes harcjárművei készülhetnek el Magyarországon, illetve részben Zalaegerszegen. Az elképzelések szerint kaposvári végszereléssel történhet majd meg a járművek gyártása, akár külföldi megrendelők számára is. A védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos leszögezte: ezzel Magyarország a világ élvonalába tartozó fejlesztési és gyártási folyamatokba kapcsolódhat be.

A düsseldorfi cég vezérigazgatója elmondta, a gyártás mellett igen komoly kutatási-fejlesztési és tesztelési képességeket is kiépítenek a közeljövőben Magyarországon. Ennek köszönhetően a magyar haderő olyan eszközökkel, harcjárművekkel gazdagodhat majd, amelyek tökéletesen megfelelnek a honvédség igényeinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában