fenntartható fejlődés

2021.01.29. 10:09

Zöldebb lesz Balatonföldvár

Fenntartható és klímabarát fejlesztésekkel élénkítik a város gazdaságát, és újítják meg a környezetét.

Baka József András

Összesen 680 millió forintból zajlanak a beruházások, amelyek a tervek szerint év végére valósulnak meg. A fejlesztések elsősorban a városközpontot fogják érintetni, és fontos szerepet kap a rehabilitáció, az értékmegőrzés. Ide tartozik a közpark megújulása, és a Kultkikötő környékének rendezése. A szabadtéri színpadnál ezen kívül komplex akadálymentesítést valósítanak meg. A fenntarthatóságot szem előtt tartva, a színpadot és kiszolgáló létesítményeit energiahatékony világítással korszerűsítik.

Átalakulnak a központi terek is. A parkban megújulnak a sétányok, átjárókat alakítanak ki, és fejlesztik az önkormányzati tulajdonú kereskedelmi és szolgáltató tereket is. Közel 18 ezer négyzetméternyi területen zajlanak a munkák a program során.

Mindezekhez szemléletformáló kampány és energiahatékonyságot ösztönző rendezvények társulnak. A város együttműködik a Somogy Megyei Önkormányzattal, segítve ezzel a megyét gazdaságfejlesztési céljai elérésében. Emellett a tervezésben részt vesznek a település gazdasági és társadalmi szervezeti is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában