hajózás

2021.08.21. 09:41

Az egymilliomodik utast köszöntötték

Egymilliomodik komp­utasát köszöntötte csütörtökön a Balatoni Hajózási Zrt. vezetése a Kisfaludy komp fedélzetén.

Góz Lilla

A hajózási társaság vezérigazgatója, Veigl Gábor 100 ezer forint értékű Bahart Joker Kártyával jutalmazta Dobos Ritát és családját, az ajándékot hajóutakra válthatják be 2022 végéig. A kaposvári édesanya elmondta: Veszprémbe utaztak, azért komppal, mert így gyorsabban a túlpartra érnek miközben élvezik a balatoni panorámát.

– 2021. augusztus 19-ig 149 ezer fővel, azaz 18 százalékkal több utast és 58 ezerrel több gépkocsit, valamint 7 százalékkal több kerékpárt szállítottak a kompok Szántódrév és Tihanyrév között a tavalyi év azonos időszakához képest – mondta el Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: a személyhajózásban is érzékelik a forgalomnövekedést, az utasszám meghaladta a 485 ezret, ami több mint 10 ezer fővel magasabb az előző évinél. A nyári hónapokban az utasszám egy-egy erősebb napon akár a 17-18 ezret is meghaladja.

Kiemelte: szeptember 18-án nagyszabású ünnepséggel tiszteleg a Bahart a balatoni hajózás 175 éves történelme előtt.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában