verseny

2021.11.19. 10:00

Halban gazdag idényt zár a legtöbb somogyi pecás

Az idén nyolc szakágban rendeztek megyei horgászbajnokságot, melyen 226 somogyi versenyző indult, a résztvevők 1130 órát horgásztak, s összesen 4815 kiló halat fogtak.

H. M.

A Desedán november közepén zárult a versenysorozat, s 2022-ben újra folytatni akarják a megméretést.

– Somogy élen jár a megyei bajnokságok szervezésében, s ez fontos szakmai eredmény – mondta Szabó János, a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetségének elnöke. – Betartottuk a biztonsági előírásokat, s a koronavírus-járvány alatt 2021-ben újabb versenysorozatot hirdettünk meg. Az indulók összesen nyolc szakágban – method feeder, feeder, úszós, pergető, úszós csapat, ifjúsági úszós, féder csapat, egyesületi vezetők – bizonyították felkészültségüket.

Utoljára a megyei pergetőbajnokságot rendezték meg november közepén, melynek a Deseda biztosított helyszínt. A Banelli Árpád–Barka Levente-páros győzött, második helyen Balaskó Péter–Szekeres Tamás-duó végzett, a harmadik Banelli Gergő–Csongrádi Imre alkotta csapat lett. Somogyban 2021-ben öt országos versenyt is rendeztek, köztük három pontyfogót, a három desedai erőpróbán kívül Nagybajomban is volt megméretés.

Szabó János azt mondta: a nagyobb egyesületeken kívül több kisebb is bekapcsolódott a versenyszervezésbe. S örömre ad okot, hogy nőtt a regisztrált horgászok száma Somogyban, 2020-ban 16 946 személyt tartottak nyilván, 2021-ben 18 003-at. Az idén januártól a dombóvári városi egyesület is csatlakozott a megyei szövetséghez, melynek immár 54 tagja van. – Az utánpótlás-nevelésre továbbra is kiemelt feladatként tekintünk – emelte ki. – A Desedán a nyáron tízhetes horgásztábort tartottak a gyermekeknek, ezek közül négyet támogatott a megyei szövetség.

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában