Sale van!

2022.07.28. 14:00

Akciózva csábítgatnak, de befűtött a kereskedőknek nyárra az őszi rezsiszámla

Több somogyi üzlet kicsit idejekorán, júliusban akciókkal kezdte kínálni áruit. Nyári ruhák, szandálok és strandkiegészítők képezik a repertoárt, bízva abban, hogy így több vásárlót tudnak becsábítani a boltokba. A vásárlók meglehetősen visszafogottak az utóbbi hetekben.

Góz Lilla

Fotó: LANG ROBERT

 Minden nyári szandál, papucs és táska harminc százalék kedvezménnyel kapható az egyik kaposvári cipőboltban. Tóth Katalin folyamatosan akciózza le termékeit. 


– Nagyon gyér a forgalmunk, emiatt korábban kezdtünk akciózni az üzletben és a web­shopon is – mondta el a bolt tulajdonosa. Azt tapasztalja, igen árérzékenyek a vásárlók, megnézik mire költenek. Próbálnak spórolni a rezsire és a dráguló élelmiszerekre. – Július közepén megkezdtük az egyik üzletünkben a nyári akcióinkat és augusztus elsején a másikban is folytatjuk – mondta el Faragó Brigitta, két kaposvári márkaüzlet tulajdonosa. Hozzátette: leginkább a lenge nyári és az alkalmi ruhákat keresik vásárlóik és népszerűek a bikinik. – Abban bízunk, hogy augusztus elején élénkül majd a forgalmunk az akcióknak köszönhetően – tette hozzá a tulajdonos. 


Egy másik üzletben a strandkiegészítőket, a kalapokat, fonott táskákat árulják 50 százalékkal olcsóbban. 
– Júliustól augusztus végéig folyamatosan akciózunk, így kiürítjük a szezonális készletünket és növekszik az érdeklődés a kedvezményes árú termékek iránt – mondta el az üzletvezető. 
Kelemen Kata minden nyáron vadászik az akciós termékekre. – Sokkal olcsóbban meg tudok venni egy-egy ruhadarabot, csak időben kell menni, hogy legyen belőle méret – osztotta meg tapasztalatait a fiatal lány, aki nem tapasztalt nagyobb tumultust az üzletekben, elvétve látott csak egy-egy vásárlót a legnagyobb kaposvári bevásárlóközpontban. 
– Átrendezik a mostani körülmények a fogyasztói szokásokat, tapasztaljuk, hogy korábban indultak a leárazások és egyes boltokban ennek ellenére mégis kevesebbet vásárolnak – mondta el Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Kiemelte, hogy szerinte az iparcikkeket kínáló kereskedők nehéz helyzetben vannak hónapok óta. – Az erős euró miatt az importáruk nagy mértékben drágultak, valamint a háború miatt folyamatosan emelkednek a kereskedők, beszállítók és gyártók költségei – tette hozzá Vámos György
 


Fotó: Lang Róbert

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában