Munkavédelem

2023.08.06. 16:00

Akár veszélyes üzem is lehet a feldolgozóipar

A legfrissebb adatok szerint az idei első félévben 370 munkabaleset következett be Somogyban, a hatóság négy esetben értesült súlyos esetről.

Harsányi Miklós

illusztráció

Ezek közül kettő halálos kimenetelű volt, egy esetben súlyos-életveszélyes sérülés történt, egy alkalommal a baleset egy érzékszerv elvesztéséhez vezetett. 
– A balesetek túlnyomó része a feldolgozóipar területén következett be, de érintett volt az áruszállítás és az építőipari ágazat is – tájékoztatott a Somogy Vármegyei Kormányhivatal. Összegzésük szerint Somogyban a bejelentett három munkanap munkaképtelenséget meghaladó balesetek száma 2021-ben 655 volt, 2022-ben 697 volt, s amíg tavalyelőtt nyolc súlyos eset történt, addig tavaly öt. 2022 első félévében 19 esetben 4,8 millió forint bírságot szabtak ki, idén 26 alkalommal 5,5 millió forintot. 

Budai Mónika, a Kaposvári Videoton HR-vezetője azt mondta: idén júniusig három munkahelyi balesetük volt. Albertus Balázs, a nagybajomi Nafa Kft. ügyvezetője szerint a nyolc dolgozót foglakoztató cégnél nagyjából 20 éve történt egy súlyos kézsérüléses baleset, az utóbbi időben, így az idén is biztonságosan működtek. Borda György, a kaposvári Borda Kft. ügyvezetője úgy tájékoztatott, hogy az idén nem volt nálunk munkahelyi baleset. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában