Állománygyűlés

2023.09.07. 18:28

A nehéz időkben is mellettük állt a város

A húsipar hagyományos kaposvári iparág, és a Kometa 99 Zrt. meghatározó a város életében – hangzott el a vállalat ünnepi állománygyűlésén, ahol Szita Károly polgármester díszzászlót nyújtott át az üzem vezetésének.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A polgármester felidézte, hogy már az 1930-as években működött húsgyár a vármegyeszékhelyen, majd 1969-ben több húsipari üzem összevonásából jött létre a Kaposvári Húskombinát. A rendszerváltás után olasz kézbe került az üzem, és a második aranykora következett, de rengeteg nehézséggel, hiszen 2003 táján az ünnepek előtt akarták visszavonni az exportengedélyüket. 

Hálás a városnak és a polgármesternek, hogy akkor is mellettük álltak, amikor ez még nem volt könnyű, mondta Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató, utalva a 2012-es válságos helyzetre, amikor a város nyújtott mentőövet a vállalatnak, és tulajdonrészt szereztek. 

Fotók: Lang Róbert

A nehéz időkben 470-en dolgoztak a Kometánál, tavaly már 845-en, az idén pedig 931-en, ez 86 fős növekedés, és ezen túl külsős munkavállalókkal is dolgoznak. A bérek 2020 áprilisában 69 százalékkal nőttek, és 28 százalékos a reálbér-növekedés. Ebben az évben már nem lesz évközi béremelés, de jövő tavasszal igen. Alapvetően belföldre szállítanak, de 40 országba exporttálnak. Rekordárbe­vételt és rekordfoglalkoztatást értek el, és pénzügyi helyzetük stabil. Az egészséges életmódot és a jótékonyságot is támogatják, a dolgozók sportprémiumot kapnak, ha kerékpárral és gyalog járnak dolgozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában