Illegális lámpák

2023.10.26. 11:18

Lámpaoltás: több fényt akartak Füreden, de az E.ON lekapcsolta a napelemes lámpáikat

Hét illegálisan felszerelt lámpatestet szerelt le az E.ON a kaposfüredi szőlőhegyen a napokban.

Koszorus Rita

A napelemes lámpákat az ingatlantulajdonosok tették azokat fel az áramszolgáltató villanyoszlopaira, engedély nélkül. 

Korábban már felmerült, hogy kellene közvilágítás a szőlőhegyre, de az túl bonyolult és költséges eljárás lenne, így ez nem valósult meg.

 Néhányan viszont úgy gondolták, hogy saját napelemes lámpáikkal orvosolják a problémát, mondta Nagy Attila, a kaposfüredi részönkormányzat képviselője. 

Csakhogy az E.ON oszlopaira nem lehet csak úgy, engedély nélkül bármit felszerelni. Ezért a szolgáltató megelégelte a helyzetet, ezért eltávolította a lámpatesteket. Indoklásuk szerint ezek a lámpák zavarják a munkavégzést, ha munkatársaiknak fel kell menniük az oszlopra. 

A leszerelt három nagyobb és négy kisebb lámpatest csütörtök reggel a részönkormányzat épületébe került. Nagy Attila az interneten kérte az ingatlantulajdonosokat, hogy jelentkezzenek az eszközeikért nála. 

A bejegyzésében arra is felhívta a szőlőtulajdonosok figyelmét, hogy ne próbálják meg visszarakni a lámpákat, mert az szabálytalan és a szolgáltató újra le fogja szedni az oszlopokról azokat. 

Fotó: Nagy Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában