Gazdaság

2023.10.01. 13:24

Már 20 perc is elég a hitelfelvételhez

Sonline.hu

Egy hazai technológiai innovációnak köszönhetően Magyarországon elsőként a Cofidisnél érhető el hitel úgy, hogy a pénz az igénylés elindításától számítva már akár 20 perc alatt meg is érkezik a számlánkra. Ehhez a tempóhoz nem kell meglévő ügyfélnek lenni, hiszen a fejlesztés lényege, hogy a hitelképesség igazolása és elbírálása egy automatizált folyamatban, valós időben történik. A Cofidis felmérése szerint az elkövetkező 3 hónapban hitelfelvételt tervezők 30 százaléka nyitott lenne egy ilyen end-to-end folyamatra.

 

A pénzügyi digitalizáció éllovasaként a hitelspecialista Cofidis elsőként vezetett be számos olyan újítást Magyarországon, amellyel sokkal egyszerűbbé, ugyanakkor biztonságossá tette a hitelfelvételt. A kilenc országban működő cég hazai leányvállalatának legújabb innovációja a 20 perces hitelfelvételi folyamat, amely teljesen automatizált, és emberi beavatkozás nélkül zajlik. Ezzel a hagyományos kereskedelmi hitelfolyamatokhoz képest gyors, kényelmes, kötöttségek nélküli és néhány kattintással elérhető hitelfelvételt tesz lehetővé.

Több információs rendszer összehangolásával a személyes adatok igazolása és validálása, a KHR ellenőrzése, valamint az igényelt összeg átutalása automatikusan történik. Az ügyfél ideiglenes betekintési jogot ad bankszámlaadataiba, ez pedig kiváltja a munkáltatói igazolást és a bankszámlakivonatot, nem kell külön beszerezni ezeket. A bankszámlaadatokba való betekintést az Európai Unió nyílt bankolásról szóló PSD2 irányelve teszi lehetővé.

 

A Cofidis friss kutatása szerint a magyarok több mint fele már bízik az olyan rutinszerű internetes tranzakciók biztonságában, mint például az online fizetés, online bankolás, online ügyintézés. A következő 3 hónapban hitelfelvételt tervezők 30 százaléka pedig nyitott lenne egy automatikus, emberi beavatkozás nélkül zajló, ún. end-to-end hitelfelvételi folyamatra is.

 

„A legnagyobb mozgatórugó minden innovatív pénzügyi fejlesztésnél az, hogyan tudunk időt és energiát spórolni az ügyfélnek. Nálunk az innováció azt jelenti, hogy a fogyasztói igényeket és elvárásokat tartjuk szem előtt és folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hitelfelvételi folyamat egyszerű, kényelmes és biztonságos legyen” – mondta Annus Norbert, a hitelintézet kereskedelmi igazgatója.

 

A 20 perces hitelfelvételi folyamatban október 2-től maximum 3 millió forint személyi kölcsön igényelhető. Ez az edukációs film részletesen bemutatja a hitelfelvételi folyamatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában