Helyi gazdaság

2023.11.13. 13:57

A Samsung C&T és az ABB megállapodást köt az okosépületet szolgáló megoldások bővítéséről

Sonline.hu

A nagyméretű lakó- és kereskedelmi ingatlanok, valamint a többlakásos lakóépületek élhetőségének és energiahatékonyságának javítása érdekében az ABB Smart Buildings és a Samsung C&T Corporation Engineering & Construction Group ("Samsung C&T") a mai napon új, globális megállapodást kötött, hogy közösen szállítanak integrált, holisztikus épületautomatizálási, megbízható energiaelosztási és energiagazdálkodási megoldásokat. Az ABB és a Samsung Electronics 2022 áprilisában már aláírt egy külön, globális megállapodást, amelynek célja a lakóépületek holisztikus, intelligens épülettechnológiájának előmozdítása volt az ABB-free@home® és a Samsung SmartThings integrációja révén.

A megállapodás mindkét fél törekvését jelzi, hogy integrálja a holisztikus épületfelügyeleti megoldásokat –például a Samsung C&T Homeniq okosotthon platformja, az ABB-free@home® rendszer és az ABB i-bus® KNX –, ami jelentősen kiszélesítheti az egyetlen épületfelügyeleti eszköz alkalmazásával lehetséges lakás- és épületgépészeti szolgáltatások vezérlésének körét. A lakók választhatnak a Homeniq alkalmazás, az ABB-free@home® app és az ABB fali panelek között, így egyetlen felhasználói felületről vezérelhetik a Samsung C&T és az ABB összes okosotthon-eszközét. Az integrált, könnyen kezelhető és rugalmas termékek és megoldások iránti növekvő vásárlói igény kielégítése érdekében a partnerség egy újabb mérföldkő a hatékonyabb energiagazdálkodás, az alacsonyabb energiaköltségek és a jobb életminőség biztosítása felé.

Az ingatlanokban lévő összes energiahálózati rendszer kezelésének és felügyeletének új képessége várhatóan csökkenti a csatlakozási díjakat azáltal, hogy csökkenti a csúcsidei fogyasztást, és felgyorsítja a fotovoltaikus (PV) berendezések megtérülését.

Az új partnerséget üdvözölve Lucy Han, az ABB Energetika üzletág Smart Buildings divíziójához tartozó épület- és lakásautomatizálási globális termékcsoport vezetője elmondta: „Ez az izgalmas új megállapodás a Samsung C&T-vel újabb fontos lépés a zökkenőmentes és átfogó intelligens épülettechnológiák és szolgáltatások portfóliójának bővítésében, és tükrözi a partnerekkel való együttműködés iránti folyamatos elkötelezettségünket a globális energiahatékonysági kihívások megoldása érdekében.”

„A nyílt technológiák és az iparági átjárhatósági szabványok iránti elkötelezettségünk töretlen, és a ma bejelentett megállapodás lehetővé teszi, hogy a kereskedelmi és a nagyléptékű lakóépületek fejlesztését szolgáló portfóliónkat kiterjesztjük az ingatlankezelési szintre.”

Hyejung Helen Cho, a Samsung C&T Life Solution Department vezetője hozzátette: „Az építőipari vállala-tok, az ingatlanfejlesztők és -üzemeltetők is kihasználhatják a Samsung C&T eszközeinek és az ABB Smart Home vezérlőeszközeinek kombinált, teljes körű kínálata által garantált előnyöket és kényelmét. A Sam-sung C&T platformjának választéka folyamatos lehetőségeket mutat a fejlesztők számára, hogy idővel to-vább fejlesszék a technológia színvonalát.”

Az épületek a felelősek az energiafogyasztás 40%-áért1 és a globális üvegházhatású gázok (ÜHG-k) kibo-csátásának 30%-áért2, de a gyorsan fejlődő technológiák jelentős csökkentést ígérnek ezen a téren. A Sam-sung C&T-vel kötött új megállapodás további közös innovációs kezdeményezésekhez vezet, amelyek kö-zéppontjában egy újonnan továbbfejlesztett ingatlankezelési platformmal kapcsolatos partnerség áll. Az év elején Koreában kidolgozott koncepció előzetes tesztelése után jelenleg további közös kísérleti projektek kidolgozása folyik Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában