Agrár

2023.12.04. 12:02

Közösen a biodiverzitás megőrzéséért

Olyan faj-, erdő- és vízvédelmi programok közös kidolgozása áll az Agrárminisztérium és az MBH Bank közös projektjében, amelyek a biodiverzitás megőrzésére helyezik a hangsúlyt – jelentette be Nagy István agrárminiszter hétfőn, a Budapest Climate Summit 2023. konferencián.

Sonline.hu

A tárcavezető hangsúlyozta, az együttműködési megállapodásnak köszönhetően az egyes programok az Agrárminisztérium fenntartása alatt működő Nemzeti Parkokon keresztül valósulnak meg. Hozzátette, mindez azt mutatja a politika és a gazdaság egyértelműen elkötelezett a természet és a környezetvédelem iránt. Nagy István kitért arra is, tíz nemzeti parkunk látogatóközpontokat és bemutatóhelyeket működtet, amely évente 1,7 millió látogató számára biztosít kikapcsolódást. Az elmúlt évtizedben a nemzeti park igazgatóságok által üzemeltetett ökoturisztikai létesítmények számát 276-ról 402-re emeltük, a különböző tanösvények együttes hossza pedig csaknem 1000 km – fejtette ki a miniszter.

Az agrárminiszter elmondta, a természetvédelmi munkánk eredményeként 300 ezer hektárnyi területen visszaállítottuk a természet eredeti állapotát. A természeti örökség megőrzése érdekében pedig 2012 óta mintegy 90 milliárd forintnyi természetvédelmi beruházás jött létre.  Nagy István hangsúlyozta, mindez azt jelenti, a természeti tőként megóvása, a biológiai sokféleségben rejlő források, a termőföld, az éghajlat-szabályozás, a tiszta víz és levegő megőrzése stratégiai kérdés a magyar kormány számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában