Bértárgyalások

2024.02.06. 09:00

Most már biztos: emelkedik a kaposvári buszosok bére

Megszületett az egyezség a Kaposvári Közlekedési Zrt-nél. Tizenhárom százalékkal nő a kaposvári buszosok alapbére.

Harsányi Miklós

Fotó: LANG ROBERT

Decemberben kezdődött a bértárgyalás, mi 25 százalékos növelést kértünk, a munkáltató egy számjegyű béremelésben gondolkodott – mondta Illés László, a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) kaposvári alapszervezeti elnöke. – Nagyjából félúton sikerült megállapodást kötni, ez azt jelenti, hogy 2024-ben a 13 százalékos alapbéremelésen kívül a cafeteria – fejenként, havonta – 17 500 forintról 30 ezer forintra emelkedik. S arról is megállapodás született, hogy figyelembe véve a gazdasági körülményeket és az inflációt, júliusban vagy augusztusban a 13. havi bér- vagy nagyobb összegű bónuszjuttatás bevezetésének lehetőségéről tárgyalunk majd. 
Illés László azt mondta: a kaposvári zrt.-nél összesen 57 sofőr dolgozik, a bérmegállapodás a szerelőket éppúgy érinti, mint az irodai dolgozókat. 

– A megállapodás januártól érvényes, vagyis munkatársaim a megemelt bért a február 10-i fizetésnél kapják kézhez – mondta Illés László. A KKSZ kaposvári alapszervezeti elnöke azt mondta: abszolút vállalhatónak tartja a végeredményt. 
A harmadik tárgyaláson írták alá a megállapodást, melyen Svajda József, a Magyar Szakszervezeti Szövetség megyei vezetője is részt vett. Kiemelte: a szakszervezet képviselői végig a realitás talaján maradtak, nem követeltek olyan összeget, amit ne lehetne kitermelni. 
 

A többi somogyi cégnél is zajlanak a bértárgyalások, a szakszervezeti szövetséghez 70 alapszervezet tartozik, s a kommunális ágazaton kívül jelen vannak a feldolgozó- és élelmiszeriparban is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában