Adomány

2024.03.28. 14:00

Új rohamkocsi száguld a gyerekekért

Új mentőautóval gazdagodott a Magyar Gyermekmentő Alapítvány.

Góz Lilla

Adomány: új rohamkocsi száguld a gyerekekért.

A gyermek-mentőorvosi kocsik a gyermek-intenzívosztályok meghosszabbított karjaként tevékenykednek. Az új személyautóval szakorvost, mentőtechnikust és teljes méretválasztékú rohamfelszerelést juttatnak el a mentésre szoruló gyermekhez. Az új gépkocsi belső terében egy kisebb szekrényt is kialakítottak, gyógyszerhűtővel és infúziómelegítővel is felszereltek. A kihúzható hátsó blokk abban segít, hogy a lélegeztetőgép, az EKG/defibrillátor könnyebben kivehető legyen a helyszínen. 

A modell mild hibrid technológiájú, városi körülmények között a beépített villanymotornak köszönhetően körülbelül 15 százalékos károsanyagkibocsátás-csökkenést lehet elérni. A gépkocsi megerősített futóművel rendelkezik, a speciálisan erre a célra kialakított légrugó rendszer segítségével. Így a fekvőrendőrök, erdei utak sem jelenthetnek akadályt. 

– Az alapítvány a támogatói segítségével tudta megvásárolni a gépjárművet 45 millió forintért – mondta el Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnöke. 
– Tavaly 1,3 millió mentési feladatot láttak el a gyermekmentők, több mint 70 ezer esetben gyermekeknek nyújtottak segítséget – emelte ki Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Az alapítvány az új mentőorvosi kocsihoz több eszközfelajánlást is kapott magánemberektől, cégektől, egyéni kluboktól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában