KIFIR-rendszer

2024.04.08. 17:26

Még módosíthatnak a jelentkezés sorrendjén az iskolások

A középfokú felvételi eljárásban április 8-10 között van lehetőség a jelentkezések módosítására a KIFIR-rendszerben.

Góz Lilla

Fotó: AYO Production

Ezekben a napokban a tanulóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján eredeti továbbtanulási szándékukat módosítsák.

A Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) tájékoztatása szerint a módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható, de tanulmányi terület nem törölhető. Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt és csak az érintett középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján.

 A KSZC arra is felhívta a figyelmet: a módosító tanulói adatlapot elektronikus formában kell beküldeni, ezzel a korábban beküldött adatlap érvényét veszti. Az általános iskolák nyolcadik évfolyamos tanulói esetén a módosító tanulói adatlapokat is az általános iskola készíti el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában