Időjárás

2018.12.18. 07:00

Felhő és nap váltogatja egymást – ha látjuk a ködtől

Somogy megyében, kedden erősen felhős és napos időszakok egyaránt lehetnek.

Somogy

Itt-ott átmeneti ködfoltok is előfordulhatnak. Kevéssel fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet. Csapadékra ezen a napon sem kell számítani. Estétől sokfelé alakulhatnak ki sűrű ködfoltok.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel -4,

kedd délután +1,

szerda reggel -4 fok körül alakul.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Jó hír azonban, hogy többfelé szakadozik a felhőzet, és kisüt a nap. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán változó felhőzet, átmeneti napos időszakok, helyenként tartós, szürke ködfelhőzet jellemzi az időjárást. Itt-ott előfordulhat hószállingózás, valamint gyenge ónos eső.

- Csütörtökön erősen felhős, fagyos idő ígérkezik. Hószállingózás és kisebb havas-, ónos eső is várható.

- Pénteken helyenként elvékonyodhat a felhőzet, de döntően erősen felhős időre van kilátás. Számottevő csapadék nem hullik. Fokozatos enyhülés kezdődik.

- Szombaton előreláthatólag egy hidegfront okoz jelentős enyhülést. A reggeli, délelőtti órákban előfordulhat kisebb eső, majd az átvonult front mögött csökken a felhőzet, kisüt a nap.

- ??A Karácsony időjárásában továbbra is van még bizonytalanság. December 24-25.-re további erőteljes melegedés körvonalazódik. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!