Helyi időjárás

2018.12.17. 07:00

Fogvacogtató hideg vár ránk, de havazás egyelőre nem lesz

Borongós, hideg idő jellemzi majd a következő napok időjárását Somogyban.

Sonline

Hétfőn a felhős borongós időben gyenge lesz a légmozgás. Reggelre foltokban pára, köd képződhet. Hajnalban -3, -8, a tartósabban derült, vastag hóval borított részeken -9, -15 fokig süllyed a hőmérséklet, napközben pedig -3, +1 fokot mérhetünk.

Kedden nyugat, északnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet. A hajnalban képződő köd helyenként csak lassan oszlik fel. Hajnalban -2, -12, délután -1, +4 fok várható.

Szerdán túlnyomóan felhős, többfelé tartósan párás, ködös idő várható. Néhol hószállingózás, zúzmaralerakódás is előfordulhat. Csípős reggel után napközben -3, +1 fokra készülhetünk.

Hétfőn a sokfelé borult időben kettősfronti hatás érvényesül. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékeny. A szív és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, ezért amennyiben erre hajlamos, akkor lehetőleg próbáljon minél több időt pihenésre használni a munka mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!