megyei időjárás

2020.07.28. 07:00

Ismét itt a strandidő, a kánikula

Kedden egész nap napsütéses, nyaralóknak, strandolóknak kedvező idő lesz.

Sonline

Csapadéktól nem kell tartani. Gyenge, időnként kissé élénkebb D-i szél fúj. Gyorsan emelkedik a hőmérséklet, délután már 30 fok feletti értékek lesznek jellemzőek, a maximum hőmérséklet megközelítheti a 35 fokot is.

Éjszaka is marad a derült, nyugodt idő gyenge, olykor kissé élénkebb D-i légmozgással.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő délután 31,

kedd reggel 17,

kedd délután 34,

szerda reggel 19 fok körül alakul.

A magasban melegedés kezdődik így a melegfrontokra különösen érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán is szerte az országban 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, a déli térségben megközelítheti a 35 fokot is. Sok napsütés mellett, az északi, északkeleti térségben már délután kialakulhat egy-egy zivatargóc. Este, éjjel érkezhet egy gyenge, hazánk felett feloszló hidegfront északnyugat felől némi felhősödéssel, elszórtan, kevés helyet érintően záporokkal, egy-egy zivatargóccal.

- Csütörtökön ismét a napsütés ígérkezik jellemzőbbnek, de főként reggel, délelőtt még mérsékelt felhősödések zavarhatják azt, és elszórtan, kevés helyet érintően zápor, esetleg zivatargóc is kialakulhat. Mérsékelt, a Dunántúlon eleinte élénkebb É-i szél fúj. 30 fok köré mérséklődik a meleg.

- Pénteken és szombaton kellemes nyaralóidőre, 30 fok körüli hőmérsékletre és időszakos, mérsékelt felhősödések melletti napos időre van kilátás csapadék komolyabb esélye nélkül.

- Vasárnap estére északnyugat felől hidegfront érkezése körvonalazódik. Napközben, a front előtt még fülledt, meleg, napos idő valószínű. Este, éjjel, a Dunántúlon zivatarok alakulhatnak ki, melyek átterjedhetnek a középső országrészre is.

- Jövő hét első felében változékony, zömmel felhős, záporokkal, zivatarokkal, esőkkel tarkított, hűvösebb idő most a legvalószínűbb. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!