megyei időjárás

2020.07.20. 07:00

Forró nyári napok köszöntenek ránk

Most már igazi nyári kánikulai idő vár ránk. Érdemes lesz odafigyelni az UV sugarakkal is, hiszen nagyon sokat fog sütni a nap a megyében.

Sonline

Hétfőn túlnyomóan napos idő lesz. Legfeljebb csak elvétve, délután alakulhat ki egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar. Jelentősen melegszik a levegő, strandidő alakul ki. Mérsékelt nyugatias szél fúj. Éjszaka csillagfényes, eseménytelen idő lesz.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel 15,

hétfő délután 29,

kedd reggel 17 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden folytatódik a jó idő, sok napsütéssel. Ezen a napon is északon, valamint még az Alpokalján alakulhat ki zivatar.

- Szerdán kicsit hűvösebb és felhősebb időre van kilátás, többfelé záporokkal, elvétve egy-egy zivatarral. Délután várható a legtöbb napsütés.

- Csütörtökön napos, mérsékelten meleg nyári idő ígérkezik, csapadék nélkül.

- Pénteken is folytatódik a napos időjárás, de néhol ismét kialakulhatnak záporok, valamint zivatarok. Többfelé elérheti a hőmérséklet a 30 fokot.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!