időjárás

2020.07.09. 07:00

Nem kell dideregnünk, marad a nyárias idő

Meleg, száraz idő vár ránk Somogy megyében.

Sonline

nyár meleg jó idő időjárás

Csütörtökön derült égboltra tekinthetünk fel Somogy megyében, várhatóan száraz idő lesz. Többnyire gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A levegő hőmérséklete tovább emelkedik. Éjszaka változóan felhős, csillagfényes idő ígérkezik, csapadékra nem kell számítanunk.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel 15,

csütörtök délután 28,

péntek reggel 16 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken tovább melegedő, túlnyomóan derült, nyaralóidőre van kilátás, kánikulával. A hőmérséklet az ország legnagyobb részén 30 fok fölé emelkedik.

- Szombaton ismét hidegfront éri el térségünket, a Dunántúlon megerősödő északnyugati széllel, felhősödéssel, kisebb esőkkel, keleten zivatarokkal. Északnyugaton jelentősen lehűl a levegő, másutt még marad a kánikula.

- Vasárnap, hétfőn, kedden alapvetően napos, mérsékelten meleg idő ígérkezik, említést érdemlő csapadék nélkül. Az északias szél vasárnap még többfelé megélénkül.

Fronthatással továbbra sem kell számolni, de a légköri melegedés miatt melegfronti hatásokat tapasztalhatnak az arra érzékenyek. Így a következő napokban fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!