helyi időjárás

2021.06.19. 07:00

Vízbe vágyunk majd a szombati hőségben

Igazi hőség vár ránk a hétvége első napján, a hőmérséklet Somogyban is harminc fok fölött lesz jócskán. Sőt még a péntekinél is melegebb lesz ezen a napon.

Sonline

Forrás: Illusztráció

Szombaton folytatódik, pár fokkal még fokozódik is a kánikulai forróság. A maximum hőmérséklet jóval harminc fok fölé emelkedik a hétvégén. Néhol, különösen a városokban a napi középhőmérséklet is elérheti a +25 fokot!

Derült, napos, strandidő várható, a délután folyamán fátyol- és gomolyfelhőzettel. A gomolyfelhőzetből kis területeket érintően, a délutáni, esti időszakban kialakulhatnak záporok, zivatargócok.

Este még lehetnek itt-ott zivatargócok, majd éjjel lecsökken a gomolyfelhőzet, megszűnnek a csapadékgócok, zömmel csillagfényes, nyugodt idő lesz jellemző.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek délután 30,

szombat reggel 17,

szombat délután 31,

vasárnap reggel 18 fok körül alakul.

Közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-sugárzás. Ilyenkor rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Vigyázni kell, nehogy a test túlhevüljön, mert napszúrást, hőgutát okozhat. Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap már országszerte 30 fok fölötti vagy a közeli maximumok lesznek jellemzőek, helyenként a +35 fokot is elérheti a hőmérséklet. Folytatódik a napos, nyaralóknak, strandolóknak kedvező időjárás délutáni gomolyfelhősödéssel, majd az esti, éjszakai időszakban elvétve, kevés helyet érintően kialakuló záporokkal, zivatargócokkal.

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!