megyei időjárás

2021.11.23. 07:00

Javul időjárásunk, még a nap is kisüthet

Kedden, észak felől csökkenő felhőzet mellett, egyre többfelé fordul naposra az idő.

Sonline

Élénk északi szél fúj. Csapadék nem hullik.

Éjszaka derült, csillagfényes időre számíthatunk. Legyengül a szél, emiatt helyenként ködfoltok alakulhatnak ki. Reggel sokfelé várható fagy.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel 3,

kedd délután 7,

szerda reggel -2 fok körül alakul.

Hideg fronthatás várható. Többeknél fejfájás, migrén, álmosságérzés jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, ezzel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán a hideg, fagyos, néhol ködfoltos reggelt követően, alapvetően napos idő ígérkezik, gyenge légmozgással.

- Csütörtökön várhatóan délire fordul a légáramlás, élénkül a délkeleti szél. Nagyobbrészt napos idő valószínű, de néhol, tartósabban is megmaradhat a reggeli köd, illetve a ködfelhőzet. Éjjel délnyugat felől egy mediterrán ciklon, és annak csapadékmezejének érkezése körvonalazódik.

- Pénteken egy mediterrán ciklon okozhat borongós, többfelé esős időt, de a csapadék zöme előreláthatólag péntek hajnalban hullhat.

- Szombaton változó napsütés, erős délnyugati szél, itt-ott futó záporok a legvalószínűbbek. (forrás: eumet.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!