Megyei időjárás

2023.03.21. 08:00

Napos időnk lesz Somogyban, néhol felhősödéssel

Kedden alapvetően napos időre számíthatunk Somogyban, de olykor mérsékelt felhősödések is lehetnek.

Sonline

Fotó: Ádám János

Elszórtan, nagyobb eséllyel északkeleten és délnyugaton kisebb záporok is előfordulhatnak. Éjszaka csillagfényes, helyenként mérsékelten felhős, fagymentes, eseménytelen időre van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő délután 17,
kedd reggel 7,
kedd délután 17,
szerda reggel 5 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán, csütörtökön változóan felhős-napos, kellemesen enyhe, tovább melegedő, időre készülhetünk, számottevő csapadék és jelentősebb légmozgás nélkül. Elvétve azonban nem kizárt jelentéktelen zápor. A hőmérséklet csütörtökön helyenként meghaladhatja a +20 fokot.

- Pénteken napközben egy melegfront, estére egy hidegfront érkezése körvonalazódik, de a hidegfront különösebb lehűlést nem hoz. Napsütésre, majd felhősödésre készülhetünk, élénkülő DNY-i széllel. Estétől egyre többfelé, de csak szórványosan várhatók kisebb esők, záporok, a szél pedig ÉNY-ira fordul át.

- Szombaton napsütés és átmeneti felhősödések, az ország északkeleti felén erős ÉNY-i szél, szórványosan futó záporok jellemezhetik az időjárást. Egy-egy zivatar kialakulása sem zárható ki.

- A vasárnap országszerte szelesnek ígérkezik. Először DNY-i szél, melegfront, majd délutántól ÉNY-ira forduló szél, hidegfront, záporok, sőt egy-egy zivatar is kísérheti itt-ott a hidegfront érkezését. A hőmérséklet hétfőre úgy néz ki, hogy jelentősen visszaesik. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!