Vármegyei időjárás

2023.07.07. 07:57

Megérkezett a nyári strandidő

A hazánk fölött áthaladó hidegfront elhagyja térségünket, így a vele járó panaszok is gyengülnek, megszűnnek. Sok napsütésre számíthatunk, de délután magasra törnek a gomolyfelhők, és elszórtan zápor, zivatar is előfordul. Mérsékelten meleg idő lesz egyelőre: délután 24-29 fok várható.

Sonline.hu

Somogy megye térségében pénteken is még változékony idő várható. Az északi, északkeleti megyékben túlnyomórészt felhős égbolt lesz jellemző, míg a középső országrészben változó, szakadozott felhőzet melletti időszakosabb, a déli megyékben pedig több, tartósabb napsütésben lehet bízni. Keleten még erős északi szél fúj, másutt mérsékelt légmozgás várható. Délelőtt elsősorban az északkeleti megyékben valószínű ismétlődő eső, zápor, mérsékeltebb zivatargóc, melynek köszönhetően ott jóval alacsonyabb maradhat a hőmérséklet. Másutt, a változó felhőzetből inkább a déli, kora délutáni időszakban és csak szórványosan fordul elő záporeső, egy-egy zivatargóc.
Estére, nyugat felől gyorsan lecsökken a felhőzet, ekkor már csak a Tiszántúl térségében valószínű több felhő, elvétve egy-egy elgyengülő zápor. Éjszaka zömében csillagfényes, keleten mérsékelten felhős, nyugodt időjárás várható.
Keleten is legyengül a légmozgás. Friss, a szélvédett völgyekben hűvös lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 17,
péntek délután 25,
szombat reggel 15 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton reggel, délelőtt, a keleti megyék fölött még lehet mérsékelt, szakadozott felhőzet, de alapvetően napos, zömében felhőtlen vagy gyengén felhős égbolt ígérkezik. A friss reggelt követően gyorsan emelkedik a hőmérséklet. A maximumok 30 fok közelébe, helyenként a fölé várhatóak. Keleten kissé még élénk, másutt gyenge légmozgás valószínű.

- Vasárnap országszerte napsütéses, csapadékmentes, tovább melegedő strandidőben bízhatunk. A maximum hőmérséklet már többnyire 30 fok fölé várható.

forrás: eumet.hu met.hu windy.com

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!