Előrejelzés

2023.07.28. 08:12

Tovább melegszik az idő pénteken

Esőre nincs kilátás, napsütésre viszont annál inkább.

Fotó: Asia Evtyshok

Pénteken változóan napos-felhős, melegedő idő várható mérsékelt, élénk délynugati légmozgással. A hőmérséklet délután helyenként meghaladja a 30 fokot.

Napközben csapadék általában nem hullik, legfeljebb az északi határszélen elvétve előfordulhat gyenge záporeső.
Este és az éjszaka első felében megnövekszik a felhőzet, és már kiterjedtebben, az ország északi felén nő meg a szórványos záporok esélye. Egy-egy zivatar is kialakulhat.
Az éjszaka második felében eleinte erősen felhős marad az ég, majd nyugat felől csökken a felhőzet. Megszűnik a csapadék is.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek reggel 15,
péntek délután 29,
szombat reggel 17 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton sok napsütés, és ismét kánikula várható. Északon, északkeleten itt-ott kialakulhat záporeső, esetleg gyenge zivatar. Késő estére egy hidegfront érheti el hazánkat, így éjszaka megnövekszik a felhőzet, és szórványosan előfordulhatnak záporok, valamint zivatarok.

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!