Vármegyei időjárás

2023.08.10. 07:19

Egyre közeledik a nyári meleg

Somogy megye térségében csütörtökön tovább javul az idő. Hajnalban, a Dunántúl térségében még csökkenő felhőzet mellett előfordulhat elszórtan záporeső, miközben a középső és keleti térség felett már többnyire mérsékelten vagy gyengén felhős égbolt a jellemzőbb.

Sonline.hu

Fotó: LANG ROBERT

Délelőtt nyugaton is lecsökken a felhőzet, így napközben országszerte napos, időnként és helyenként mérsékelten felhős idő alakul ki.
Csapadék előfordulása összességében nem lesz jellemző, de szórványosan ezen a napon is kialakulhatnak záporok, esetleg gyenge zivatargócok. Ilyenre a legtöbb esély a délnyugati határvidék térségében látszik.
Tovább erősödik a nappali felmelegedés, de még mindig több fokkal elmarad a hőmérséklet az ilyenkor megszokottól.
Este, majd éjszaka felhőtlen, vagy gyengén felhős, csillagfényes égbolt melletti nyugodt, eseménytelen idő várható. Még viszonylag hűvös lehet a hajnal, az északi fagyzugokban 10 fok alatti értékek is előfordulhatnak.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 15,
csütörtök délután 24,
péntek reggel 14 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken derült, szikrázóan napos időre készülhetünk és a hűvös hajnalt követően a hőmérséklet is az évszakos átlag közelébe emelkedik, de többnyire még 30 fok alá, köré valószínű. Általában gyenge vagy mérsékelt, a délutáni órákban kissé élénkebb É-ias szél fúj. Erős lesz az UV sugárzás!

- A hétvégén döntően napsütéses, csapadékmentes, jelentősen melegedő időre készülhetünk. Szombaton időnként és helyenként fátyolfelhőzet zavarhatja, szűrheti a napsugarakat. A hőmérséklet szombaton, délen már eléri, vasárnap sokfelé meg is haladhatja a 30 fokot. Várhatóan gyenge, változó irányú lesz a légmozgás. Visszatér az igazi strandidő.

forrás: eumet.hu, met.hu, windy.com

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!