Előrejelzés

2023.08.15. 08:30

Igazi forró, nyári nappal folytatódik a hét Somogyban

Fokozódik a kánikulai forróság kedden Somogy vármegyében. A nappali hőmérséklet akár a 35 Celsius fokot is elérheti térségünkben az előrejelzések szerint.

Fotó: Máté Krisztián

Kedden tovább fokozódik a hőség. Helyenként, főként a déli, délkeleti országrészben már a 35 fokot is meghaladhatja a maximum érték.Továbbra is alapvetően napsütéses idő lesz jellemző, de a gyenge vagy mérsékelt D-ies légáramlással magasabb nedvességtartalmú légtömeg érkezik térségünkbe.


Délután, elsősorban a délkeleti, keleti országrész felett gomolyfelhősödésre lehet számítani, majd este, éjjel a gomolyfelhőkből elvétve záporeső, zivatar is kialakulhat. Elsősorban a délkeleti, keleti térségben van ilyenre esély, de teljesen nem kizárható az előfordulása a középső országrészben sem. Az ország túlnyomó részén azonban csapadékmentesen telik az éjszaka.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
hétfő délután 31,
kedd reggel 17,
kedd délután 33,
szerda reggel 19 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni. Forrás: Koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdától szombatig tartós, erős hőséggel kell számolni. Az éjszakai lehűlés további mérséklődésével a napi középhőmérséklet is a már nehezebben viselhető, 26-28 fokos tartomány köré emelkedhet. Alapvetően napsütéses, nyaralóidő a legvalószínűbb, de elsősorban délután, este és éjjel gomolyfelhősödésekkel és elszórtan kialakuló, összességében kevés helyet érintő, helyi, de esetenként viharos zivatargócok kialakulásával is számolni kell.

Forrás: Eumet.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!