Vármegyei időjárás

2024.01.23. 07:39

Hidegfront váltja a melegfrontot, változatos időjárástól fáj ma a fejünk

Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délután futó záporok fordulhatnak elő. Az északnyugati szél megerősödik. 5 és 12 fok közé enyhül az idő.

Sonline.hu

Fotó: Frank Yvette

Somogy vármegye térségében  keddre hidegfront érkezik északnyugatról. A szitáló eső, havas eső mellett foltokban ónos eső is előfordulhat. Eközben nyugat felől, a felélénkülő északnyugati széllel egyre nagyobb terület felett csökken le a felhőzet. Elvétve még kialakulhat futó zápor. Délután már szakadozottan felhős, változóan napos égbolt válik jellemzőbbé az országban, bár az északkeleti, keleti határvidék felett még megmaradhat a felhőzet, melyből vegyes szitálás sem kizárt. Éjjel azonban újabb melegfront érkezése látszik, mellyel ismét felhősödés és főként az északinyugati, északi országrészt érintő, változó halmazállapotú csapadék is érkezhet. Megélénkül a délnyugatira forduló szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 0,
kedd délután 8,
szerda reggel 1 fok körül alakul.

Sajnos a térségünket elérő okklúziós front miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán délelőtt meleg-, majd estétől hidegfront alakítja időjárásunkat. Előreláthatólag kora délutánig élénk déli szél mellett, borús időben időszakos, szórványos eső, északkeleten havas eső, hó is esik. Estétől az északira forduló, erős szél hatására, észak felől csökkenhet a felhőzet. Hajnalban azonban újabb ciklon érheti el az országot nyugat, délnyugat felől felhősödéssel, esőkkel.

forrás: eumet.hu, mert.hu, windy.com

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!