Vármegyei időjárás

2024.01.25. 07:49

Viharos széllel fészkeli be magát hozzánk a hidegfront

Változóan felhős időre számíthatunk, számottevő csapadék nélkül. Erős, olykor viharos lesz az ÉNy-i szél. 10 fok köré enyhül az idő.

Sonline.hu

Fotó: Bargais

Somogy vármegye térségében csütörtökön a hajnali felhősödést, illetve délnyugati határvidéket érintő esőket egy ismét erősödő hidegfront és azzal érkező erős északnyugati szél, illetve szárazabb légtömeg kiszoríthatja az országból.
Szeles, nagyobbrészt napos, továbbra is viszonylag enyhe idő ígérkezik, elvétve záporral, északkeleten esetleg hózáporral. A legerősebb széllökések északnyugaton, a déli órákban várhatóak, elérhetik a 70-90 km/órát. A délnyugati és északkeleti határvidéken maradhat mérsékeltebb a légmozgás. Éjjel várhatóan már csak a Duna-Tisza közén fúj élénk, erős északnyugati szél, másutt mérséklődik a légmozgás. Változó, szakadozott, a Nyugat-Dunántúl, illetve az északkeleti határvidék felett zártabb felhőzet várható. Hajnalban, nyugaton kisebb eső is eleredhet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 5,
csütörtök délután 10,
péntek reggel 3 fok körül alakul.

Hideg fronthatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken délelőtt még élénk, erős szél fújhat a középső országrészben, de napközben ott is mérséklődik a légmozgás. Az ország nagyobb részén változóan napos-felhős-párás időjárás látszik kialakulni elvétve záporral. A nyugati megyékben erősebben felhős égbolt a valószínűbb elszórtan esőkkel. A januári átlaghoz képest enyhe marad az idő. Este országszerte beborul, és kelet felé terjeszkedik a csapadék, miközben nyugatról hidegfronttal érkező szélerősödés és csökkenő felhőzet körvonalazódik. Éjjel, északon és keleten az eső itt-ott havas esőbe válthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!