Időjárás

2024.02.29. 08:00

Délelőtt élvezhetjük jobban a nap kedveskedő sugarait

Továbbra is velünk marad a korai tavasz, azonban délután már érkeznek a felhők.

Sonline.hu

Fotó: Getty Images

Somogy vármegyében csütörtökön kevesebb felhő, több, tartósabb napsütés valószínű továbbra is kifejezetten magas hőmérséklettel. A délelőtt ígérkezik tartósabban naposnak, délután dél felől mérsékelt felhősödésre számíthatunk. Csapadék nem hullik. A déli, dél-keleti szél a Dunántúlon és délen kissé élénkülhet, az ország északkeleti felén gyenge keleties légmozgás valószínű. Éjszaka változóan, reggelre erősebben felhős idő ígérkezik, és hajnalban, reggel dél felől terjeszkedve már többfelé eleredhet az eső.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 6,
csütörtök délután 17,
péntek reggel 8 fok körül alakul.

 

Orvosmeteorológia

Front ugyan nem érinti hazánkat, de a felettünk lévő enyhe légtömeg melegfronti tüneteket okozhat. Az arra érzékenyeknél felléphet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, nyomottnak, fáradtnak, álmosnak érezhetik magukat.

A legvalószínűbb folytatás:

  • A meteorológiai tavasz első napján, pénteken, valamint szombaton erősen felhős, borongós időre készülhetünk, többfelé kisebb esővel. Kis mértékben csökken a hőmérséklet. Az ország középső sávjában pénteken megélénkül a dél-keleti szél, szombaton gyenge, mérsékelt lesz a jellemző légmozgás.
  • Vasárnap napos és erősen felhős területek, valamint időszakok váltakoznak, északnyugaton megerősödő déli széllel. Elvétve előfordulhat jelentéktelen eső, zápor.
  • Hétfőn keleten több napsütés, nyugaton inkább borongósabb idő a legvalószínűbb, és ott kisebb eső sem zárható ki.

forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!