Megyei időjárás

2024.02.06. 08:00

Erős széllel folytatódik az enyhülés

Keddre élénk, gyakran erős lökésekkel is kísért szél fúj Somogyban.

Fotó: Ádám János

Általában derült vagy gyengén felhős égbolt, napsütéses idő lesz jellemző. Késő délután, este érkezhet mérsékelt vastagságú, szakadozott felhőzet az ország fölé. Folytatódik az enyhülés. Pár fokkal az eddiginél is magasabbra emelkedik a maximum hőmérséklet. Éjszaka is sokfelé fúj élénkó szél. Többnyire csillagfényes, gyengén felhős égbolt várható, az északkeleti határmegyék felett lehet zártabb felhőzet. Csapadéktól ott sem kell tartani.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő délután 14,
kedd reggel 6,
kedd délután 13,
szerda reggel 6 fok körül alakul.

Érdemi fronthatással már nem kell számolnia az arra érzékenyeknek. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán folytatódik a változóan napos-felhős idő, élénk, olykor erős NYDNY-i széllel és az évszakos átlagnál 7-10 fokkal magasabb hőmérséklettel. Éjjel erősebb felhősödések érkezhetnek, elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor is. A szél élénk, erős marad.

- Csütörtökön délelőtt, a déli és keleti országrészben még erős szél ígérkezik, majd országszerte mérséklődhet a légmozgás. Erősebben és gyengén felhős területek váltakoznak. Északon látszik nagyobb esély a futó záporokra.

- Péntekre ismét megerősödő szél ígérkezik, különösen a Dunántúl térségében látszik viharos erősségű DNY-i szél. Marad a szokatlanul enyhe idő változó felhőzettel, kevesebb, időszakos napsütés esélyével és néhol, egyelőre előreláthatólag északkeleten nagyobb valószínűséggel előforduló záporokkal.

- A hétvégén növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de erős, többfelé viharos erősségű DNY-i széllel érkező további jelentős enyhülés, tavasziasan enyhe, változóan felhős-napos idő kialakulása körvonalazódik, elvétve egy-egy záporral. A hőmérséklet néhol a 18 fokot is elérheti. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!